מדברות על זה עם מאיה גור: החלטות לשנה החדשה, הגרסה המציאותית

מאיה גור היא קואצ׳רית לנשים בשינוי וגם איט-מאם שאנחנו אוהבות להקשיב לה. אנחנו שמחות לארח אותה בבלוג שלנו על מנת לקבל את הפרספקטיבה הייחודית שלה על הצומת בין אמהות, קריירה, הישגיות, סיפוק – הדברים החשובים, בקיצור. 

צילום: מאיה תל אביבי

כשזה מגיע למטרות אישיות, הראשון לינואר הופך לתאריך החם של השנה. באווירת New year's resolutions, אנחנו נוטות לפזר הבטחות בלתי אפשריות כמו ״לא לצעוק יותר״, ״לא להסתכל על הטלפון אף פעם כשאני עם הילדים״, או ״להקפיד על ארוחת ערב מזינה לפי דיאטת חמשת הצבעים (כן, יש דבר כזה) מדי ערב״. אלה הבטחות שנותנות לנו תחושה של אופטימיות, כח ושליטה – אבל הן גם מתעלמות לחלוטין מתנאים הכרחיים להצלחה כמו ריאליות המשימה ויכולת התמדה.

ואכן, סקרים מוכיחים שפחות מ-10% מהאנשים שמצהירים על ״רזולושנז״ לשנה החדשה עומדים ביעדים שהציבו לעצמם. מדוע? להחלטות הללו בדרך כלל נלווית נטייה להוציא את התותחים הכבדים, ובמקום להסתפק בתיקונים קוסמטיים קלים לחיים שלנו – לפתות אותנו לקבל החלטות לא ריאליות, שלא נוכל להתמיד בהגשמתן. ריאליות היא היכולת להבין עד כמה המטרה שלנו מציאותית למי שאנחנו ולחיים שלנו. התמדה דורשת המון כוחות פנימיים, עבודה מסיבית של שרירי הליבה המנטליים שלנו. ההתגייסות של שרירים אלו לא יכולה להיות תולדה של תאריך חיצוני, אלא רק תוצאה של עבודה פנימית.

בתכל׳ס: אם ברגע האמיתי בו חטפת גועל מהמסכים, לא פיתית את הילדים לכבות את האייפד לטובת בניית ספארי בסלון (סיפור אמיתי, למי שתהתה) למה שיום ההולדת של ישו יעזור לך להעלים את נוכחותם? וזה לא הכל. על המטרות המופרכות שאנחנו קובעות לעצמנו אנחנו משלמות מחיר נוסף. לא רק שאנחנו לא משיגות את המטרה, הפוקוס והאנרגיה שאנחנו מכוונות לעברה מגיעים על חשבון שינויים צנועים יותר, שהם דווקא כן מציאותיים. כך, את דנה את עצמך לאכזבה מתמשכת. לא רק שלא הצלחת לגמול את הילדים ממסכים, אפילו לא הצלחת להחזיר לאמא שלך את קופסאות הפלסטיק השנה. וזה, במילה אחת, מוריד. שינויים פנימיים עובדים כשאנחנו רוצות אותם מבפנים והם מציאותיים עבורנו. 

יש לך שינוי שאת מבקשת לעשות? יש לך מטרה שאת רוצה לקבוע לעצמך? נהדר. הנה 3 מחשבות על איך תעזרי לעצמך בהגשמה.

אפור זה שיק

1 .שחררי הכרזות גדולות מדי על עתיד לא ידוע או הצהרות על זמן בלתי מוגבל. תתחילי משהו היום. עכשיו. אפור. מציאותי. קחי לך היום אתגר שמשרת את מטרת העל שלך, אבל מציאותי מספיק כדי לממש בהצלחה היום ועכשיו. רוצה להתחייב סופסוף לפילאטיס? תמצאי סידור לילדה השבוע ושלמי מראש לשיעור. כשהסיטרית/סבתא/שכנה תדפוק בדלת, כבר הסיכויים שלך להגיע לשיעור עולים דרמטית.

לבנות על יתרונות

2. תעזרי לעצמך להגשים את החלומות שלך באופן שמשתמש ביתרונות, באהבות ובחוזקות שלך. הציבי לעצמך מטרות שמתבססות על מה שאת טובה בו, על יתרונות שקיימים בך היום כדי שתוכלי להישען עליהם להגיע לגרסה עתידית מוצלחת יותר – לא כאלו שאין לך שום זיקה אליהם. זה אומר שאם את נורא נהנית מבישול, תחליטי שהיום במקום מסכים אתם הולכים להכין כולם יחד אנטיפסטי – ולא שעת מלאכה ויצירה.

ירידות על עצמך: לא בבית ספרנו

3. בכל תהליך, הכי הכי חשוב: דברי לעצמך יפה. אין תהליך ליניארי שהוא רק חיובי ובו את צועדת רק קדימה לעבר היעד. אם למשל המטרה שלך היא לחזור למשקל שלך מלפני ההריון ומפה לשם התגלגלת לאכול שתי פרוסות מעוגת יום ההולדת של ילדה בת 3, זו לא סיבה לדבר לעצמך בצורה בה לא היית מדברת בחיים לחברה. עדיף שתגידי לעצמך משהו כמו ״לא נורא. כנראה הייתי צריכה את זה. אני בעצם ממש ממש עייפה ומחר אשתדל להימנע״. זהו. חזלשי. ככל שתקטיני את גודל ה״מעידה״ ככה יהיה לך פשוט יותר לחזור לדרך למטרה. ככל שתשימי על המעידה יותר משקל, החזרה תהיה קשה יותר כי לא תרצי להרגיש שוב שנכשלת. זה הזמן להגדיר מחדש הצלחה וכישלון: כישלון הוא ההימנעות מלנסות, וכל ניסיון הוא הצלחה.

בהתאם לכל אלו, במקום הצהרות בומבסטיות על מהפכים מהקצה אל הקצה, הנה מה שאני מאחלת לנו, האימהות האמיתיות, לשנת 2020: 

* בבית להיות מושקעות בילדים. בעבודה להיות מושקעות בעבודה.

* להתחייב פעם בשבוע לשיחה פנים מול פנים עם מבוגר שאת נהנית מחברתו. זה יכול להיות דייט עם הפרטנר או חברה. העיקר להמשיך לתקשר עם מבוגרים כל הזמן. 

3. הורידי את הסטנדרטים שלך לגבי נקיון. זה לא ישנה את העובדה שילדים הם מטונפים ושחלק גדול מהדרך שלהם לעצמאות – עובר דרך טינוף הבית שלך.

שתהיה לך ולכל מי שאת אוהבת 2020 שמחה ומלאה במשימות מציאותיות!

לאתר של מאיה גור

Share:

כתבו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עגלת קניות

0

אין מוצרים בסל הקניות.

לחצו Enter לחיפוש או Esc כדי לסגור

רשימת ערים למשלוח מהיר

בחרו עיר מהרשימה
דילוג לתוכן